Bloggarkiv

lördag 30 januari 2016

Konstruktiva funderingar

Vi har haft tankar om att göra om planlösningen till en mer öppen sådan. Men efter en del diskussioner på olika forum mm så tvekar vi. Det är nämligen så att timmerhusets väggar oftast är en viktig del av konstruktionen och hjälper till att hålla ihop hela huset. Tar man bort någon vägg ska man veta vad man gör och förstärka efter sig på rätt sätt för att undvika problem med bulnande väggar på lång sikt.

Enligt vissa hantverkare ska det gå hur bra som helst att göra sådana ingrepp i timmerhusets konstruktion. Vi väljer att gå försiktigt fram och tänka en gång till. Det kanske till och med blir bättre att ha kvar väggarna, vem vet.

Här är en bild av dagens framsteg, ännu ett innertak borta. Snart dags att gå loss på golven! Funderar på vad det är för en extra takbjälke som visar sig? Så är det inte på andra sidan. Någon som har några idéer?


Hittade också lite skumma saker i isoleringen i taket idag, en trasig talrik, en massa gamla pinnar eller avbrutna kvastskaft kanske? Och ett ben, från en människa????



Tur att man har munskydd, fick mig ett gott skratt när jag kom tillbaka och såg mig själv i spegeln! Ska införskaffa en lite ordentligare mask framöver. Det där dammet är så fint att det tar sig in överallt, även i ögonen, aj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar