Bloggarkiv

måndag 25 januari 2016

Jag skapar den här bloggen som en dagbok för renoveringen av vårt bostadshus, ett timmerhus på gården Bergsnäs. Huset är troligtvis byggt sent 1800-tal eller tidigt 1900-tal.

Lite roliga detaljer i huset:

  • Stor murstock med bakugn. Murstocken är till stor del murad med natursten vilket är ganska ovanligt.
  • Huset är till största delen byggt av återvunnet timmer och pank. Det ser man bland annat på gamla urjackningar i timret och fuktskador på gamla brädor på ologiska platser.
Vi har bott i huset några år och härdat ut med gamla skitiga golv, kalla fötter och utan isolering. Dragiga fönster, vedspis och kakelugn som ända värmekällor. Det har varit både mysigt och jobbigt. 

Nu har det äntligen blivit dags att göra huset till det trevliga hem som vi nu har byggt upp i vår fantasi. 

Det är nog nyttigt att bo in sig ordentligt innan man börjar riva. Dels kommer vi uppskatta det oerhört mycket när vi är klara, och dels har vi hunnit fundera och känna vad det är vi vill ha. Missförstå mig inte, många beslut är fortfarande inte gjorda och det är ingen enkel resa som vi nu påbörjar :)

Det blir så lätt för mycket text på bloggar, därför hoppas jag att detta första inlägg är ett undantag i textmängd. Nu ska vi istället ösa på med bilder !

Börjar med lite "före" bilder:





Här påbörjas rivningen, Dag 1. Vidars min när man börjar ha sönder väggar och tak :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar