Bloggarkiv

tisdag 26 januari 2016

Beslut, spån och tapeter

Det är dags att ta beslut om hur vi ska lösa vattenfrågan. Vi har en borrad brunn som bara är ca 7 meter djup. Vi har bestämt oss för att ha pumpen nere i brunnen för att spara plats samt slippa oljud. Frågan som vi nu behöver besvara är; var ska vi ha hydropressen någonstans?

Funderar på jordkällaren men är osäker på hur bra detta är då vi måste renovera även denna i framtiden. Då kanske hydropressen är i vägen. Samtidigt kan det vara bra att ha den där då den kommer hjälpa till att jämna ut temperaturen i jordkällaren. Fukten där nere är en annan aspekt men det borde vara lugnt om man väljer rostfritt.




Det blir mycket sågspån. Bara i taket fanns säkert ca 20 skottkärror! Vad ska man göra med allt? Försöker alltid se skräp som en potentiell resurs men ibland är det svårare. Gammalt sågspån med lite spik, tapetrester, papp och annat.
Några idéer???




Vi vill ha takbjälkarna synliga. Det skapar mer höjd och är vackert. Men hur löser man det med att de har gamla jack och att man har pallat upp golvet med brädor? Det måste ju se snyggt ut och det får ju inte heller samlas damm i alla små skrymslen. Kanske "spackla" med lera och sedan måla?




Under de fula takskivorna dolde sig i några rum ett gammalt pärlspontstak. Vi valde att riva även detta eftersom det var helt fullt med spik och svårt att få fint. Dessutom vill vi ha höjden så hög som möjligt. Att takbjälkarna blir synliga är en bonus om vi kan lösa det på ett snyggt sätt.




Här är ett exempel på att man flitigt har använt sig av natursten i murstocken, här över kakelugnen.

 Här följer ett gäng bilder på olika tapeter som vi hittat :)






Till sist en planlösning hur huset är byggt nu, nedre plan. En framtida planlösning kommer i senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar