Bloggarkiv

söndag 7 februari 2016

Vyer från gården och stormen Gorms gåva till renoveringen



 Idag har varit en underbar dag. Härlig luft, soligt och vårigt. Därför tänkte jag bjuda på lite utsiktsbilder från gården och samtidigt berätta lite om vad dagen bjudit på.

Som ni vet är återbruk en hjärtefråga och det återkommer också i dagens inlägg









Utsikt över dammarna som grävdes för ett par år sedan. Det är härligt att se dem så fulla. Båda två ligger nu på sin maxnivå.



 Den här bilden illustrerar hur enkelt man kan skapa en grönyta från obrukbar mark. Dammvallen är helt gjord av fin morän som var lite som cement när den hade stelnat.

Men efter lite hästgödsel och klöverblandning i våras, är den nu en härligt grön yta där vi kommer fortsätta jordförbättra och förmodligen plantera någon typ av buskar och örter så småningom.




 "Berget Bergsnäs" och vår lilla ladugård.











 Här är hyllan i murstocken som jag nämnde igår. Tanken är att vi ska ha ett litet kontor här och då blir denna hyllan perfekt att ställa pärmar på.

Idag fick jag städat ut allt sågspån som låg på golvet, riktigt skönt och visst blev det fint! Hur brukar det se ut när du har städat?





























Sågspånet blandat med torv och mossa blev ett perfekt tillskott till trädgården där vi skulle täcka en liten yta. Som täckmaterial använde vi gamla kartonger som vi fått över när vi hämtat mat från affären till våra grisar. Två bra återbruksidéer i samma.































Till sist en bild på lite virke som blåste ned vid stormen Gorm och som vi ska såga upp nu till våren och använda oss av i renovering och ladugårdsreparationer mm. Tack Gorm!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar