Bloggarkiv

lördag 27 februari 2016

Värme....

Idag har vi äntligen varit och jobbat lite i huset igen! Efter många dagar med mycket studier, lite sjukdom och en hel del andra göromål på annat håll, lyckades vi idag ta en härlig dag ute i solen och även en liten arbetsrunda inne i huset.

En sak som vi har diskuterat mycket under tiden är, -Vilket värmesystem ska vi välja? Frågan är långtifrån färdigdiskuterad. Vi har än så länge inte heller någon brådska, men det skulle ändå kännas bra att bestämma snart. Det har diskuterats fram och tillbaka och ändå känns det så osäkert.

Förutsättningarna är vårt timmerhus på ca 130 kvm som ska värmas upp till ca 18 grader. Vi har egen skog, så ett veddrivet system är på det viset fördelaktigt.

Samtidigt är det bekvämt med jordvärme och om man köper miljömärkt el är det kanske mer miljövänligt än att elda? Det kostar mycket i inköp men sparar tid på lång sikt. Samtidigt är vedhantering ganska trevligt och vi kommer alltid ha eldstäder att komplementelda med vid strömavbrott och när det är som kallast.

Vad hade ni valt?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar