Bloggarkiv

lördag 6 februari 2016

Återbruk och tiden som alltid räcker.

Det finns ingen anledning till oro, ingen mening med att stressa. Saker blir sällan bättre av det. Ändå gör många av oss människor det i stunder då vi verkligen skulle må bra av att fokusera, andas och slappna av. För det är bara så vi kan ta de rätta besluten. Genom att oroa oss blir det oftast tvärt om.

De senaste dagarna har varit en blandning. tiden räcker inte alltid till som man hoppats. Bara att ta ett djupt andetag och göra nästa lilla uppgift på agendan. Bit för bit rör man sig sakta framåt. Jag har gjort massor, men inte mycket av det har varit i huset som jag hade planerat.

Igår rev vi i hallen på framsidan och hittade en hylla i murstocken som var inbyggd bakom garderoberna, ett härligt fynd som vi kommer ta vara på! Tyvärr glömdes kameran.

Idag har vi sorterat ut alla brädor som kan återanvändas av pärlspontstaket. Dessa kommer vi att använda uppochned i det nya taket mellan takbjälkarna.
 Det kommer också en tunn isolering i mellanbjälklaget, dels som ljudisolering, dels för att hålla kvar värmen något bättre på nedre plan.

Allt som vi river ut försöker vi att återbruka så mycket som möjligt, det känns riktigt bra och det som är för dåligt för att använda i huset, sparar vi till kojor, slöjd, undertak och dylikt.

Vilket värmesystem vi ska ha vet vi fortfarande inte och vi väger för tillfället alla möjliga för- och nackdelar mot varandra.

Möjliga alternativ med gemensam nämnare vattenburen värme med ackumulatortank:

  • Vedpanna i magasinet med kulvert till huset
  • Vattenmantlad eldstad typ kökspannna
  • Vattenmantlad eldstad typ spisinsats som muras in i murstocken.
Och Hur värmen ska cirkuleras:
  • Golvvärme
  • Väggvärme
  • Radiatorer
De flesta som jag pratat med röstar för pannrum i magasinet och golvvärme. Vi får se vart det landar. Vad tycker du?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar